Calvados
Calvados is een sterke alcoholische drank met een alcoholpercentage van 40 tot 45%. Calvados wordt verkregen door het tot tweemaal toe destilleren van appelcider. Hierna volgt een rijping op eikenhouten vaten, gedurende een periode van 1 tot 5 jaar. Tijdens het rijpingsproces verliest het destillaat een deel van zijn alcohol. Voordat de calvados verkocht wordt, wordt hij met een kleine hoeveelheid karamel gekleurd.Calvados kan qua smaak vergeleken worden met Cognac.
In 1946 kreeg één beperkt gebied en één bereidingswijze een Appellation d'Origine Contrôlée: Calvados du Pays d'Auge.
Calvados laat zich uitstekend combineren met de eveneens Normandische camembert. Naar de beroemde Normandische traditie drinkt men tussen twee gangen van een uitgebreide maaltijd een glas calvados, de zogenaamde 'trou Normand'. De sterke alcohol zou een 'gat branden', dat met nog betere gerechten gevuld kan worden. Calvados is ook zeer geschikt als aperitief of digestief.