Omschrijving
Deze Grauer Burgunder is een prachtige witte wijn met een volle body en krachtige aroma's. Een rijke wijn met een mooie lengte. Enerzijds verfijnd, anderzijds met een aantrekkelijke kruidigheid. Je proeft fruit zoals peer en citroen, maar ook wat mineraliteit en kruiden.
Vinificatie
Moderne vinificatie in een roestvrijstalen tank.
Serveertemperatuur
Ongeveer 10 - 11 °C.
Oplegpotentieel
Onder optimale opslagcondities ca. 4 jaar.
Opslagtemperatuur: liefst zonder schommelingen tussen de 10 en 15 °C.
Spijsadvies
Lekker bij vis, in het bijzonder bij gerookte zalm en forel. De wijn is ook heerlijk bij medaillons van varkensvlees of soortgelijke vleesgerechten.
Over de producent
Sinds de 16e eeuw exploiteert de familie Gröhl dit wijngoed. Angela en Eckehart Gröhl hebben inmiddels alweer jaren geleden het roer overgenomen. In 2003 hebben zij een nieuwe kelder en een nieuwe productieruimte voor hun witte en rode wijnen gebouwd. De vinificatie van hun druiven kan hier op het hoogste niveau gebeuren. Tijdens deze bouwperiode hebben Angela en Eckehart de kans benut om een aantal goede percelen aan de Rijn over te nemen. Al deze wijngaarden zijn beplant met oude Riesling wijnstokken. Sinds 2015 heeft Gröhl bovendien de beschikking over een prachtige vinotheek waar al hun wijnen te proeven zijn en waar ze een inkijkje bieden in de diverse grondsoorten die het gebied rijk is.
De belangrijkste druivensoorten van het wijngoed zijn Riesling, Grauer Burgunder, Weißer Burgunder, Silvaner, Scheurebe, Sauvignon Blanc, Spätburgunder en St. Laurent.
Terroir
De druiven voor deze wijn zijn verbouwd op zanderige leemgrond
WirWinzer – Burgunder Cup 2015
1.Platz **** 2014er Dalheimer Grauer Burgunder trocken
Lees meer