Omschrijving
Deze wijn is mooi bleek en helder van kleur. In de neus tonen van citrusvruchten. Een zeer mooie zachte afdronk, met mineralige en tertiaire smaken (de smaken die zijn ontstaan door de rijping).
Vinificatie
Het oogsten gebeurd 100% met de hand waarna ze vervolgens volgens de echte Bourgondische traditie worden gevinifieerd. Het rijpen van zowel de witte als de rode wijn gebeurd tussen de 12 en 18 maanden op Frans eiken vaten. Door het natuurlijke proces zonder toevoegingen krijgen de wijnen een uitgesproken eigen karakter. De Chardonnay druiven worden op volle rijpheid geplukt. Het persen gebeurd op lage druk direct bij aankomst in het wijnhuis. Vervolgens worden de druiven licht gefilterd in de wijnkelder opgeslagen. Voor de botteling wordt de wijn gedurende 12 tot 18 maanden elke 15 dagen geroerd, door deze methode van venifiëren zijn de witte wijnen rijk van geur, licht belegen en hebben ze een prettig zuurtje.
Serveertemperatuur
Tussen de 10-12 graden.
Oplegpotentieel
Circa 10 jaar.
Spijsadvies
Heerlijk als aperitief en bij diverse maaltijdsalades, zeevruchten, sushi en wit vlees gerechten.
Over de producent
In het hart van de Côte de Beaune ligt tussen Volnay en Meursault het domein van Paul Garaudet. Het domein van Paul Garaudet wordt al 4 generaties van vader op zoon doorgegeven. Het landgoed bestaat uit 10 hectare waarvan 5,5 hectare in de gemeente Pommard, Volnay, Monthelie & Puligny-montrachet. Het familiebedrijf produceert ongeveer 50.000 flessen waarvan 85% geëxporteerd wordt naar Europa, de Verenigde Staten en Japan. De resterende 15% wordt lokaal verkocht aan restaurants, hotels, wijnhandelaren en particulieren.
Terroir
Steen en kalksteen.
Lees meer