Omschrijving
Deze wijn is lichtgeel van kleur met groene reflecties.We proeven intense aroma’s met hinten van appel en peer. De smaak is vol en elegant met een aangenaam bittertje, de Arneis druif geeft deze wijn een lagere zuurgraad.
Vinificatie
De wijn is geproduceerd volgens de moderne vinificatietechnieken in roestvrijstalen tanks
Serveertemperatuur
10-12 graden.
Oplegpotentieel
De wijn kan nu gedronken kan worden, maar kan ook nog enkele jaren weggelegd worden.
Over de producent
Guasti Clemente is een Italiaans wijnhuis dat gesitueerd is in de provincie Cuneo, Piemonte. Guasti, afkomstig uit een echte wijnmakersfamilie, heeft het bedrijf in 1946 opgericht en heeft daarmee een lange familietraditie voortgezet. Als echte vernieuwer op het gebied van productie en kwaliteit begon hij in de jaren '50 met het selecteren van de druiven afkomstig van de 20 beste boerderijen uit de omgeving. Daarmee werd ook het begrip “cru” geïntroduceerd bij de wijnboerderij van de Barbera die op dat moment al zijn tijd ver vooruit was. Sindsdien is het wijnhuis uitgegroeid tot een wijnhuis met vier boerderijen en 40 hectare grond, waarvan 29 hectare wijngaarden op de meest gunstige locaties. De grote wijnmakerij ligt in het hart van de stad en staat bekend als een van de beste Barbera producenten. In de kelders staan grote eikenhouten vaten die geschikt zijn voor het laten rijpen van meer dan 1200 hectoliter wijn. Ook nu Andrea en Alessandro Guasti het bedrijf van hun vader overgenomen hebben blijven zij nog altijd werken volgens deze succesvolle filosofie. Deze filosofie heeft er aan bijgedragen dat het bedrijf al meerdere nationale en internationale awards gewonnen heeft.
Terroir
De druiven zijn afkomstig van verschillende wijngaarden, onder andere afkomstig uit de gemeenten Cornegliano, Santo Stefano Roero en Vezza d'Alba in de provincie Cuneo.
Lees meer