Omschrijving
Een volle, droge wijn met in de neus Acacia bloemen, abrikozen en perziken. Deze pinot Grigio is mooi in balans met een plezierig bittertje, fijne zuren en voldoende fruit wat zich uit in een heel klein zoetje.
Vinificatie
Na een zachte persing van de druiven (niet meer dan 62% van de sap wordt gebruikt) volgt een koude fermentatie in roestvrijstalen tanks gedurende 20 tot 25 dagen. Tijdens het proces streven de wijnmakers naar het optimaal naar voren te laten komen van de karakteristieke smaken van de druiven. De wijn heeft geen rijping op hout gehad.
Serveertemperatuur
Tussen de 9-12 graden
Oplegpotentieel
De wijn is nu op dronk
Spijsadvies
Lekker bij tapas, visgerechten met krab en kreeft, lichte soepen en wit vlees.
Over de producent
Wijnhuis Fabiano is al bijna 100 jaar actief als wijnmaker in de regio Venetie. Alle processen gebeuren in het beheer van Fabiano zelf; het groeien van de druiven, produceren van de wijn en het verkopen van de flessen. De broers Alessandro en Michele Fabiano zijn de vierde generatie die onder het toeziend oog van hun vader Nicola de leiding hebben over het wijnhuis.
Terroir
Rode grond met voornamelijk kalksteen
Lees meer