Omschrijving
Heerlijke geur van bloemen, vanille, peer en perzik, volle smaak, tegelijk rijk en fris, mooie zuren, breed, verleidelijk, munt, mooie zuren, sap en rijkdom.
De wijngaard van Lolol is een van de mooie nieuwe projecten van Casa Silva. Deze wijngaard ligt westelijk in Colchagua Valley, dus vrij sterk onder de invloed van de Stille Oceaan. Maar hij is niet zo koel als die in Paredones. Deze plek is dan ook ideaal voor Rhône druiven als Syrah en Viognier. Op deze plek leveren ze wijnen op zoals we die kennen uit de Languedoc en de zuidelijke Rhône. En het is hier koel genoeg om de zuren te behouden en te zorgen voor goede elegantie. Dat maakt deze Viognier bijzonder aantrekkelijk en uitgebalanceerd.
Vinificatie
De druiven worden volledig met de hand geplukt. Bij binnenkomst in de kelder worden de druiven nog met de hand geselecteerd en ontsteelt. Vervolgens vindt een koude inweking plaats van zes dagen op 6 graden.
Serveertemperatuur
9-11 graden.
Oplegpotentieel
De wijn kan jong gedronken te worden maar is ook zeker nog 1-2 jaar te bewaren.
Spijsadvies
Fijn bij een groene salade met geitenkaas, oesters, coquilles en natuurlijk bij een klassieke Chileense ceviche.
Over de producent
Met de 5e generatie Silva aan het roer is Viña Casa Silva het meest bekroonde wijnhuis van Chili. Viña Casa Silva is gelegen in het centrum van de Colchagua vallei, in het kleine dorpje El Tambo, vlak bij San Fernando. Het hoogtepunt in haar meer dan 100-jarige bestaan is de waardering “Beste Zuid-Amerikaanse wijnproducent in 2000”!
De kwaliteit staat bij de familie Silva hoog in het vaandel; alle druiven worden met de hand geplukt en bij binnenkomst vóór het persen nogmaals geselecteerd. In het bijzonder de druiven voor wijnen gemaakt van Carmenère, een typisch Chileense druivensoort, deze worden geoogst van wijnstokken die soms meer dan 80 jaar oud zijn.
Het unieke aan de wijnen van Casa Silva is de combinatie van klassieke technieken uit de ‘Oude Wereld’ (de traditionele wijnlanden) met de innovatieve technieken van de ‘Nieuwe Wereld’. Bovendien besteedt men bij Casa Silva veel aandacht aan “duurzaamheid” en worden de wijnen geproduceerd met respect voor natuur en milieu. De afgelopen jaren is het bedrijf flink gegroeid en de aanplant van druiven flink uitgebreid. Bij de aanplant van nieuwe wijngaarden wordt per druivensoort zorgvuldig gekeken naar de beste locaties, ook wel Micro Terroir genoemd. De Colchagua Valley is één van de beste regio’s in Chili voor de aanplant van blauwe druiven. Vooral aan de voet van het Andes gebergte blijken blauwe druiven meer dan uitstekend te gedijen. In het bijzonder de resultaten met de Carmenère druif zijn hier uitstekend. Daarnaast produceert men hier ook voortreffelijke wijnen van Cabernet Sauvignon en Syrah
Een van de meest succesvolle druiven bij Casa Silva gebruikt is dus de Carmenère. Deze druif komt oorspronkelijk uit de Bordeaux, maar is daar door de druifluis medio 19e eeuw zo goed als verdwenen. Een goede Carmenère is heerlijk rijp en zijdezacht van smaak. Het geheim van deze druif schuilt in de aanplant aan de voet van het Andes gebergte. In dit gebied met grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht produceert men Carmenère wijnen met heel veel diepte en intensiteit. De Carmenère wijnen van Casa Silva behoren tot de beste van Chili!
Terroir
DO Valle de Colchagua