Omschrijving
Een bleekgele wijn met lichtgroene reflecties met verrassende aroma’s van nog net niet rijpe zomervruchten. Heel evenwichtig van smaak met een aangename zachtheid. Fris en elegant met een lang aanhoudend palet.
Vinificatie
De oogst vindt meestal begin september plaats. De gisting voltrekt zich gedurende 3 weken op een gecontroleerde temperatuur van 17° C. Botteling vind plaats medio februari.
Serveertemperatuur
8-11 graden.
Oplegpotentieel
Nu drinken maar ook nog zeker 1-2 jaar te bewaren.
Spijsadvies
Lekker met wit vlees, vis, schaal-en schelpdieren. Ook heel geschikt als aperitief met diverse kaassoorten.
Over de producent
Bodegas Bleda is een familiebedrijf dat sinds 1915 actief is als wijnproducent. Na de oprichting door Antonio Bleda ontwikkelde het bedrijf zich tot pionier in het bottelen van wijn. Al sinds de jaren 40 van de vorige eeuw exporteert het bedrijf zijn wijnen door heel Europa.De vier generaties van toegewijde wijnmakers hebben passie, kennis en veel ervaring geërfd van hun voorouders. Zonder het belang van de hedendaagse ontwikkelingen uit het oog te verliezen, worden de tradities voortgezet en de beste kwaliteit nagestreefd.
Terroir
Het D.O. gebied Jumilla ligt in de Spaanse provincies Albacete en Murcia, die een onderdeel van de Levant vormen. De Levant is een uitgestrekt wijnbouwgebied langs de Spaanse Middellandse Zeekust, zuidelijk van Catalonië. De wijngaarden van Jumilla liggen soms wel op 700 meter hoogte, waardoor ze minder last hebben van te extreme zomerhitte; er heerst daar namelijk een typisch landklimaat met weinig regenval, hete zomers en strenge winters. De bodem bestaat uit een onderlaag van kalksteen en een toplaag van roodbruine aarde en zand. Deze samenstelling is zeer geschikt voor het verbouwen van druiven.
Lees meer