Omschrijving
de eerste slok is overvloedig en markant met een ronde, olieachtige en fruitige textuur. De lange afdronk is gewichtig en elegant. een licht gele kleur met licht eiken nuances. Neus: groenten, kruiden, witte peper, kaneel en vanille die goed tot hun recht komen door het hout. Aroma’s van oude wijnranken en wijndroesem. De neus is uitbundig maar verfijnd. Goed in balans, puur en fris zonder dat het een brandende alcohol geur meebrengt.
Vinificatie
Na de rijping op hout en de verheldering van een goede basiswijn, wordt de wijn die onderin het vat zit gebruikt voor de productie van deze drank. Dit is zeer rijke wijn met weinig droezem. Na de distillatie van deze rijke wijn, laat de wijnmaker het distillaat langzaam op leeftijd komen wat het zo kenmerkende karakter geeft aan de Joseph Cartron Tres Vieille Fe de Bourgogne.
Serveertemperatuur
18°C
Oplegpotentieel
Kan nu gedronken worden, maar ook nog even weggelegd worden
Spijsadvies
Lekker bij rauwe haring en diverse tapas, ook heerlijk als aperitief.
Terroir
Klei en kalksteen.
Lees meer