Omschrijving
Zomerse zalmroze wijn vol vruchten, aroma's van zwart fruit en een fijn bouquet. Het frisse karakter van de wijn maakt hem zeer geschikt als een prachtige begeleider bij diverse gerechten.
Vinificatie
Gevinifieerd volgens de traditionele champagne methode. De wijn heeft 9 maanden op de fles gegist.
Serveertemperatuur
Tussen de 8 en 10 ° C.
Oplegpotentieel
Nu op dronk maar kan zeker twee jaar bewaard worden, onder optimale opslagcondities kan de wijn ongeveer 4 jaar liggen.
Spijsadvies
Een verfrissende begeleider bij gegrild vlees. Ook een leuke wijn voor bij feestelijke gelegenheden.
Over de producent
Sinds de 16e eeuw exploiteert de familie Gröhl dit wijngoed. Angela en Eckehart Gröhl hebben inmiddels alweer jaren geleden het roer overgenomen. In 2003 hebben zij een nieuwe kelder en een nieuwe productieruimte voor hun witte en rode wijnen gebouwd. De vinificatie van hun druiven kan hier op het hoogste niveau gebeuren. Tijdens de bouwperiode hebben Angela en Eckehart Gröhl de kans benut om een aantal goede percelen aan de Rijn over te nemen. Al deze wijngaarden zijn beplant met oude Riesling wijnstokken. Sinds 2015 hebben ze bovendien de beschikking over een prachtige vinotheek waar al hun wijnen te proeven zijn en ze een inkijkje bieden in de diverse grondsoorten die het gebied rijk is.
De belangrijkste druivensoorten van het wijngoed zijn Riesling, Grauer Burgunder, Weißer Burgunder, Silvaner, Scheurebe, Sauvignon Blanc, Spätburgunder en St. Laurent.
Terroir
Löss-leem bodem.
Lees meer