Omschrijving
Deze wijn is een mooie weergave van het terroir van de Saint-Emilion. Kracht en finesse zorgen voor een ware explosie van indrukken in de mond. Een dieprode, krachtige, volle wijn met een zeer fruitige neus. Aroma's van zwarte bessen, bramen en kruiden.
Vinificatie
Deze wijn heeft twaalf maanden gerijpt in Franse eikenhouten vaten
Serveertemperatuur
16-18 °C
Oplegpotentieel
Nu op dronk maar de wijn heeft ook zeker circa 10-15 jaar rijpingspotentieel
Spijsadvies
Lekker bij vlees, wild, kaas en klassieke Franse gerechten met vlees van rund of schaap.
Over de producent
Al vanaf 1840 volgen de generaties van de familie Magnaudeix elkaar op. Mede door de modernisatie door de jongste generatie in het bedrijf is de familie al jarenlang in staat in de kwaliteit zeer hoog te houden
Terroir
De druivenstokken voor deze wijn zijn aangeplant op de heuvel ten oosten van de middeleeuwse stad Saint-Émilion. De druiven groeien voornamelijk op klei en kalkhoudende grond.
Lees meer