Omschrijving
Deze robijnrode Barbera heeft een intense en aromatische geur. Het is een droge wijn, mooi rond met een goede structuur en veel fruit.
Vinificatie
De wijn is met oog voor aloude traditie geproduceerd volgens de moderne vinificatietechnieken
Serveertemperatuur
18-20 °C
Oplegpotentieel
De wijn kan nu gedronken worden maar kan ook nog enkele jaren weggelegd worden.
Spijsadvies
Lekker bij pastagerechten, soepen, vlees en kazen.
Over de producent
Guasti Clemente is een Italiaans wijnhuis dat gesitueerd is in de provincie Cuneo, Piemonte. Guasti, afkomstig uit een echte wijnmakersfamilie, heeft het bedrijf in 1946 opgericht en heeft daarmee een lange familietraditie voortgezet. Als echte vernieuwer op het gebied van productie en kwaliteit begon hij in de jaren '50 met het selecteren van de druiven afkomstig van de 20 beste boerderijen uit de omgeving. Daarmee werd ook het begrip “cru” geïntroduceerd bij de wijnboerderij van de Barbera die op dat moment al zijn tijd ver vooruit was. Sindsdien is het wijnhuis uitgegroeid tot een wijnhuis met vier boerderijen en 40 hectare grond, waarvan 29 hectare wijngaarden op de meest gunstige locaties. De grote wijnmakerij ligt in het hart van de stad en staat bekend als een van de beste Barbera producenten. In de kelders staan grote eikenhouten vaten die geschikt zijn voor het laten rijpen van meer dan 1200 hectoliter wijn. Ook nu Andrea en Alessandro Guasti het bedrijf van hun vader overgenomen hebben blijven zij nog altijd werken volgens deze succesvolle filosofie. Deze filosofie heeft er aan bijgedragen dat er al meerdere nationale en internationale awards gewonnen zijn.
Terroir
Wijngaarden in Nizza Monferrato
Lees meer