Omschrijving
Deze elegante Chateau Pérac wijn kenmerkt zich door haar fruitige en complexe karakter. Dit is te danken aan de jonge wijngaarden waar de druivenstokken nog niet de leeftijd en het karakter hebben van de oude wijngaarden.
Vinificatie
Volgens traditionele rode wijn vinificatie waarna er rijping op eikenhouten vaten heeft plaatsgevonden.
Serveertemperatuur
16-18 °C
Oplegpotentieel
Nu op dronk, maar oudert nog wel 3 tot 5 jaar door. In principe tot 15 jaar te bewaren
Spijsadvies
Uitstekend als begeleider van diverse vleesgerechten en kaassoorten.
Over de producent
Op Château Saransot-Dupré is het maken van wijn voornamelijk een familiezaak. De familie Raymond produceert al wijn sinds 1750 in de Listrac. In 1875 werd het wijnhuis van Dupré erbij gekocht, die in dezelfde gemeente stond. Aan het eind van de 19e eeuw werd het bedrijf van de familie Raymond getroffen door meeldauw en druifluis, wat het bedrijf bijna ten gronde richtte. De moed en het talent voor het maken van wijn van Marie Raymond, die op dat moment al weduwe was, zorgde ervoor dat wijnhuis Saransot-Dupré bleef bestaan. Vandaag de dag is het wijnhuis in handen van haar overgroot kleinzoon Yves, een afgestudeerd oenoloog. Bij de wijnen van Saransot-Dupré ligt het accent altijd op het elegante karakter van de wijnen. De rode wijnen worden gekenmerkt door de volwassen tannines die gepaard gaan met een soepele en ronde persoonlijkheid. Deze kwaliteiten geven de wijnen een elegantie die de wijnen gemakkelijk drinkbaar maken wanneer ze jong zijn. Dit komt met name doordat de wijngaarden worden beplant met hoofdzakelijk Merlot en Cabernet Franc druiven. Dit is uitzonderlijk, aangezien de traditionele beplanting in de Médoc over het algemeen bestaat uit Cabernet Sauvignon. Saransot-Dupré produceert voornamelijk wijnen van eigen oude wijngaarden, de wijnen ondergaan bovendien allemaal een rijping op eikenhout.
Terroir
Gele, harde steenlaag
Lees meer