Omschrijving
Een warme en elegante wijn. Intens donkerrood van kleur met een fruitige en bloemige geur. In de neus vinden we verder nog tonen van leer en bramen. Deze Amarone heeft duidelijke tonen van rood fruit, een ronde structuur en een zeer licht zoetje van de alcohol en het fruit.
Vinificatie
De druiven worden met de hand geplukt, geperst en gevinifieerd volgens de traditionele methode. De wijn fermenteert in roestvrijstalen tanks op een gecontroleerde temperatuur van 14 graden gedurende 50 dagen. Vervolgens rijpt de wijn 30 maanden in grote eikenhouten vaten en nog 2 maanden op de fles
Serveertemperatuur
19 °C
Oplegpotentieel
Ca. 10 jaar
Spijsadvies
Heerlijk bij gesmoord vlees, wild en oude kazen.
Over de producent
Wijnhuis Fabiano is al bijna 100 actief als wijnmaker in de regio Venetië. Alle processen beheert Fabiano zelf. De broers Alessandro en Michele Fabiano zijn de vierde generatie die onder het toeziend oog van hun vader Nicola de leiding hebben over het wijnhuis. De Amarone is een wijn met een lange geschiedenis. De zeer oude methode van wijn maken die voor deze wijn wordt toegepast is eigenlijk per ongeluk ontstaan doordat een wijnmaker een fout maakte bij de bereiding van zijn zoete Recioto wijn. De wijn was opnieuw gaan gisten waardoor er een droge wijn in plaats van een zoete ontstond. Deze droge versie bleek enorm geconcentreerd en rijk te zijn: vanaf dat moment is de Amarone geboren! De wijn kent een beperkte productie met druiven die afkomstig zijn uit de klassieke zone van Valpolicella.
Lees meer