Omschrijving
Deze Barros Colheita Port 1999 heeft een bruine kleur met rode tinten. In de neus een prachtig boeket van intens rood fruit en gedroogde vijgen. Deze aromatische elegantie komt ook terug in de smaak. De port heeft een zeer evenwichtige zuurgraad en een prachtige lange afdronk. Deze fles port wordt geleverd in een speciale cadeau verpakking.
Vinificatie
Deze Colheita Port worden gemaakt van de beste rijpe druiven. De vinificatie vindt plaats bij 28-30 graden. Deze portwijn rijpt in eikenhouten vaten gedurende ten minste 7 jaar.
Serveertemperatuur
12-14 °C
Oplegpotentieel
Circa 5 jaar
Spijsadvies
Heerlijk bij desserts met (pure) chocolade, patisserie en gerijpte kazen.
Over de producent
Porto Barros is bekend geworden door zich als prestigemerk te onderscheiden op het gebied van traditionele en kwalitatieve Portwijnen. Porto Barros is een familiebedrijf en opgericht in 1913 door Manuel de Almeida. Porto Barros maakt tegenwoordig onderdeel uit van Sogvenius Fine Wines, een gerenommeerd bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in kwalitatieve Portwijnen en DOC Douro wijnen. Ook voert Sogvenius bekende merken als Kopke, Burmeister en Calem Porto.
Terroir
De Douro vallei is gelegen aan de bovenloop van de rivier de Douro in het noordoosten van Portugal. De streek is ingedeeld in verschillende wijngaarden, die Quinta's heten. Elke Quinta heeft zijn eigen naam. Slechts 26.000 hectare wijngaarden in de Douro vallei mogen ports produceren. Ze zijn terrasvormig aangelegd op de flanken van de vallei. Vaak worden de wijngaarden omringd door muurtjes. De muurtjes beslaan in totaal een lengte van 5000 kilometer, dat was voor de UNESCO een reden om de wijnstreek in 2001 tot werelderfgoed te bestempelen
Lees meer