Omschrijving
Deze heerlijke Prosecco is goudgeel kleur en heeft veel fruitige aroma's. Deze droge wijn is goed in balans, fris zuur met een subtiele bubbel.
Vinificatie
Volgens de Charmat methode.
Serveertemperatuur
Deze wijn serveren op circa 8-10 graden.
Oplegpotentieel
Jong drinken maar ook 1-2 jaar houdbaar
Spijsadvies
Een heerlijke Prosecco om van te genieten als aperitief of als begleider bij diverse gerechten. Mooi te combineren met vis.
Over de producent
Sinds 1923 wordt op het land van de Giarola familie wijn verbouwd. In 1968 begon Umberto Giarola met de vinificatie van de druiven. De filosofie van het bedrijf komt naar voren in haar slogan: "Respect voor het milieu en liefde voor de natuur".
Terroir
Als gevolg van de ijstijd bestaat de grond van de wijngaarden uit zeer fijne klei, ideaal voor de productie van deze wijnen. Het milde en gematigde klimaat en de strategische positie in het binnenland rond het Gardameer zijn daarnaast van positieve invloed op de ontwikkeling van de druiven. De zon en de zachte bries van het meer creëren zo het juiste klimaat.
Lees meer