Omschrijving
Grappa di Amarone Rugola is zacht van smaak en heeft onmiskenbare aroma's van kruidige tonen van vanille, kaneel, zoethout, cacao en tabak .
Vinificatie
Grappa is een ‘Marc’, wat wil zeggen dat het gedistilleerd wordt uit het vocht wat men perst uit de overblijfselen in het fust na vergisting van de wijn. Deze Grappa heeft een houtlagering van circa 9 maanden ondergaan en is dus zeer verfijnd en rond van smaak. Het alcoholpercentage is 42%.
Deze grappa is in zijn soort één van de beste, gemaakt van 40% Corvina, 30% Corvinone, 25% Rondinella, 5% Croatina
Serveertemperatuur
Deze wijn serveren op 16-18 graden.
Oplegpotentieel
Oneindig lang houdbaar
Spijsadvies
Grappa om puur op zichzelf van te genieten na een maaltijd, heerlijk in de koffie en kan ook goed worden gecombineerd met pure chocolade .
Over de producent
Wijnhuis Fabiano is al bijna 100 actief als wijnmaker in de regio Veneto. Alle processen gebeuren in het beheer van wijnhuis Fabiano zelf; het groeien van de druiven, produceren van de wijn en het verkopen van de flessen. De broers Alessandro en Michele Fabiano zijn de vierde generatie die onder het toeziend oog van hun vader Nicola de leiding hebben over het wijnhuis.
Terroir
Klei en kalksteen.
Lees meer