Omschrijving
Riesling met een mooi geconcentreerd boeket, fruitig, heel zuiver en met licht mineralige tonen. Een fijne Riesling.
Vinificatie
Moderne vinificatie in roestvrijstalen tanks.
Serveertemperatuur
Op ongeveer 10 - 12 ° C.
Oplegpotentieel
4-10 jaar onder optimale bewaarcondities. Opslag temperatuur: Zonder schommelingen tussen de 10 en 15 ° C.
Spijsadvies
Fris, fruitig Riesling met veel mogelijkheden om te combineren met diverse lichtere gerechten maar ook pittige gerechten als Nasi en Bami. Verder goed te combineren met vis zoals sliptong, Sushi en andere witte vissen en gevogelte gerechten.
Over de producent
Eigenaren Eckehart Gröhl en Angela Gröhl. De belangrijkste druivensoorten zijn Riesling, Grauer Burgunder, Weißer Burgunder, Silvaner, Scheurebe, Sauvignon Blanc, Spätburgunder en St. Laurent. Sinds de 16e eeuw geëxploiteerd de familie Gröhl wijnbouwgrond. Angela Eckehart Gröhl nam het roer over sinds enkele jaren na zich te hebben vergewist van de nodige ervaring en kwaliteit. In 2003, hebben zij een nieuwe kelder voor de wijnen. Hier wordt de vinificatie van de druif op een top niveau gebracht. Tijdens de bouwperiode had het wijngoed Eckehart Gröhl de kans om een perceel op de hoogste positie aan de Rijn over te nemen. Deze omvatten Nierstein, Pettenthal, Oppenheimer, Tubulosa en de Oppenheimer “geweer hut” locatie. Al deze wijngaarden zijn beplant met oude wijnstokken van Riesling. Na de uitbreiding van de traditionele wijngaarden hebben Angela en Eckehart Gröhl jaar na jaar gewerkt aan de kwaliteit. Vanaf 2007 produceren ze wijnen van de druiven van de hoogst gelegen percelen aan de Rijn. Dit omvat de exclusieve locatie hoog boven Nierstein. De Nierstein is er met wijnstokken van de witte Burgunders, evenals de historische positie van Nierstein berg kerk met Riesling wijnstokken.
Terroir
Kalksteen, löss-en steenachtige klei.
Lees meer