Omschrijving
Frisse zomerse wijn met kruidige aroma's van fruit met een fijn "Bourgogne" bouquet. Dankzij zijn frisheid en goede zuurgraad is de wijn heerlijk bij een goede maaltijd, maar ook zeer geschikt als terraswijn.
Vinificatie
Moderne vinificatie in een roestvrijstalen tank.
Serveertemperatuur
Tussen de 10 en 12 ° C.
Oplegpotentieel
Nu op dronk maar kan moeiteloos twee jaar liggen. (Onder optimale opslagcondities ca. 4 jaar.)
Spijsadvies
Lekker bij gegrild vlees, zwaardere sauzen en mediterrane hapjes.
Over de producent
Sinds de 16e eeuw exploiteert de familie Gröhl dit wijngoed. Angela en Eckehart Gröhl hebben inmiddels alweer jaren geleden het roer overgenomen. In 2003 hebben zij een nieuwe kelder en een nieuwe productieruimte voor hun witte en rode wijnen gebouwd. De vinificatie van hun druiven kan hier op het hoogste niveau gebeuren. Tijdens de bouwperiode heeft het wijngoed Eckehart Gröhl de kans benut om een aantal goede percelen aan de Rijn over te nemen, waaronder Nierstein, Pettenthal, Oppenheimer, Tubulosa en de Oppenheimer “geweer hut” locatie. Al deze wijngaarden zijn beplant met oude Riesling wijnstokken. Sinds 2015 hebben ze bovendien de beschikking over een prachtige vinotheek waar al hun wijnen te proeven zijn en ze een inkijkje bieden in de diverse grondsoorten die het gebied rijk is.
De belangrijkste druivensoorten van het wijngoed zijn Riesling, Grauer Burgunder, Weißer Burgunder, Silvaner, Scheurebe, Sauvignon Blanc, Spätburgunder en St. Laurent.
Terroir
Löss-leem bodem.
Lees meer