Omschrijving
Een lichtgele witte wijn met groenige reflecties. De geur is subtiel fruitig, bloemrijke en verfijnd De smaak is fris droog, zacht en rond. De mix van druiven geeft een specifiek doch complex karakter waardoor elke slok een ontdekkingsreis is. Een veelzijdige droge wijn.
Vinificatie
Na de oogst worden de druiven gekneusd en daarna gekoeld tot 8-10 °C. De most ondergaat vervolgens een maceratie gedurende 4 tot 6 uur. De verkregen most wordt nog verder afgekoeld en rust dan drie dagen. Na overheveling in cementen tanks worden aan de geklaarde most geselecteerde gisten toegevoegd en begint de fermentatie bij een gecontroleerde temperatuur van max. 16 °C. De wijn ondergaat geen malolactische omzetting en hoeft ook niet te ouderen.
Serveertemperatuur
12-14 °C
Oplegpotentieel
Jong drinkbaar en kan 2 jaar bewaard worden.
Spijsadvies
Lekker bij salades en wit vlees, ook heerlijk als aperitief.
Terroir
De Pucciarella wijngaarden vallen onder de appellation "Colli del Trasimeno DOC". De combinatie van de factoren als de hoogteligging, positie ten opzichte van de zon, technische vernieuwingen, het terrein en de lage opbrengst per wijnstok dragen bij aan de superieure kwaliteit van de wijnen die Pucciarella produceert
Lees meer