Omschrijving
Mooie citroengele port. Aromatisch, levendig en met aantrekkelijke zuren. We proeven wat citrus, abrikoos, gele appel en daarnaast ook honing en wat notigheid. Een port met een lange afdronk.
Vinificatie
Witte port wordt alleen gemaakt van witte druiven en rijpt gemiddeld 3 jaar. Een deel van deze port heeft op hout gerijpt.
Serveertemperatuur
8-12 °C
Oplegpotentieel
Enkele jaren
Spijsadvies
Lekker als aperitiefwijn of bij tapas: olijven met ansjovis, gezouten amandelen, gedroogd fruit, droge worst en gerijpte harde kazen. Ook lekker als cocktail met tonic en limoen.
Over de producent
Porto Barros is bekend geworden door zich als prestigemerk te onderscheiden op het gebied van traditionele en kwalitatieve Portwijnen. Porto Barros is een familiebedrijf en opgericht in 1913 door Manuel de Almeida. Porto Barros maakt tegenwoordig onderdeel uit van Sogvenius Fine Wines, een gerenommeerd bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in kwalitatieve Portwijnen en DOC Douro wijnen. Ook voert Sogvenius bekende merken als Kopke, Burmeister en Calem Porto.
Terroir
De Douro vallei is gelegen aan de bovenloop van de rivier de Douro in het noordoosten van Portugal. De streek is ingedeeld in verschillende wijngaarden, die Quinta's heten. Elke Quinta heeft zijn eigen naam. Slechts 26.000 hectare wijngaarden in de Douro vallei mogen ports produceren. Ze zijn terrasvormig aangelegd op de flanken van de vallei. Vaak worden de wijngaarden omringd door muurtjes. De muurtjes beslaan in totaal een lengte van 5000 kilometer, dat was voor de UNESCO een reden om de wijnstreek in 2001 tot werelderfgoed te bestempelen.
Lees meer