Omschrijving
Een elegante en intense fruitige wijn met een goed evenwicht tussen alcohol, tannine en zuren. Deze valpolicella is donkerood van kleur. Het is een volle, kruidige wijn met in de neus een duidelijke geur van rijpe kersen met een lichte hint van specerijen. De wijn is een blend van 65% Corvina, 25% Rondinella, 5% Molinara, 5% Negrara
Vinificatie
De fermentatie van de licht gedroogde druiven gebeurd in roestvrijstalen tanks, temperatuur gecontroleerd op een tempratuur van 22 graden, gedurende 20 dagen. De wijn rijpt vervolgens 8 maanden in Sloveens eikenhouten vaten en tot slot nog 2 maanden op fles.
Serveertemperatuur
Serveren op een temperatuur van 18 °C
Oplegpotentieel
5 tot 7 jaar
Spijsadvies
Lekker bij gegrilld, gesmoord en geroosterd rood vlees, verschillende soorten wild en oude kazen
Over de producent
Wijnhuis Fabiano is al bijna 100 actief als wijnmaker in de regio Venetie. Alle processen gebeuren in het beheer van Fabiano zelf; het groeien van de druiven, produceren van de wijn en het verkopen van de flessen. De broers Alessandro en Michele Fabiano zijn de vierde generatie die onder het toeziend oog van hun vader Nicola de leiding hebben over het wijnhuis.
Terroir
De druivenstokken voor deze wijn staan op klei en krijtgrond.
Lees meer