Omschrijving
Diep rode kleur met een zeer fruitige neus van fijne aromatische intensiteit die kracht, elegantie en zachtheid combineert. Mooie weergave van het terroir Saint-Emilion, kracht en finesse leiden tot een explosie van indrukken in de mond. Krachtig, rijk en vol.
Vinificatie
Twaalf maanden in Franse eikenhouten vaten.
Serveertemperatuur
16-18 °C
Oplegpotentieel
Nu op dronk maar de wijn heeft ook zeker circa 10-15 jaar rijpingspotentieel
Spijsadvies
Lekker bij vlees, wild en kaas en klassieke Franse gerechten met vlees van rund of schaap.
Over de producent
Al vanaf 1840 volgen zes generaties elkaar op van de familie Magnaudeix. Vandaag de dag werken Hélène, Catherine, Jean-Pierre en Romain, drie generaties van de familie, samen om met u dezelfde passie te delen: de liefde voor de wijnbouw en wijnbereiding. Een combinatie van traditie en jonge mensen garandeert de continuïteit van het werk van vorige generaties en juist het vleugje moderniteit brengt de fantastische kwaliteit van de grands crus van de huidige wijnen.
Terroir
De druivenstokken voor deze wijn zijn aangeplant op de heuvel ten oosten van de middeleeuwse stad Saint-Émilion. De druiven groeien voornamelijk op klei en kalkhoudende grond
Lees meer