Omschrijving
Een donker robijnrode wijn met rijp fruit in de neus. Elegant van smaak met zachte tannines en een verfijnde lange afdronk.
Vinificatie
Domein Paul Garaudet heeft een duurzame manier van druiven telen, zonder gebruik te maken van chemicaliën. Tijdens het oogsten worden alleen de rijpe, smaakvolle druiven geplukt. Het oogsten gebeurt 100% met de hand, vervolgens worden ze volgens de echte Bourgondische traditie gevinifieerd. Het rijpen van zowel witte als rode wijn gebeurt tussen de 12 en 18 maanden op vaten van Frans eiken. Door het natuurlijke proces zonder toevoegingen krijgen de wijnen een eigen, uitgesproken karakter.
Serveertemperatuur
15-18 °C
Oplegpotentieel
Nu op dronk, oplegpotentieel tot 4 à 5 jaar.
Spijsadvies
Lekker bij een groene salade, hartige taarten of gestoofd vlees, kalfsvlees en hartige kazen
Over de producent
In het hart van de Côte de Beaune ligt tussen Volnay en Meursault het domein van Paul Garaudet. Het domein van Paul Garaudet wordt al 4 generaties van vader op zoon doorgegeven. Het landgoed bestaat uit 10 hectare waarvan 5,5 hectare in de gemeente Pommard, Volnay, Monthelie & Puligny-montrachet, hier staat uitsluitend Pinot Noir geplant. Het familiebedrijf produceert ongeveer 50.000 flessen waarvan 85% geëxporteerd wordt naar Europa, de Verenigde Staten en Japan. De resterende 15% wordt lokaal verkocht aan restaurants, hotels, wijnhandelaren en particulieren.
Terroir
Kalksteen
Lees meer