Omschrijving
Een dieprode Pinot Noir, met in de neus aroma's van geconcentreerd rood fruit. In de smaak gekonfijt rood fruit met lichte peper tinten.
Vinificatie
Domein Paul Garaudet heeft een duurzame manier van druiven telen, namelijk zonder gebruik te maken van chemicaliën. Tijdens het oogsten worden alleen de rijpe, smaakvolle druiven geplukt. Het oogsten gebeurt 100% met de hand, daarna worden de druiven volgens de echte Bourgondische traditie gevinifieerd. Het rijpen van zowel witte als rode wijn gebeurt tussen de 12 en 18 maanden op vaten van Frans eiken. Door het natuurlijke proces zonder toevoegingen krijgen de wijnen een eigen, uitgesproken karakter.
Serveertemperatuur
15-18 °C
Oplegpotentieel
Nu op dronk, maar kan nog enkele jaren bewaard worden
Spijsadvies
Lekker bij een groene salade, hartige taarten of gestoofd vlees, kalfsvlees en hartige kazen
Over de producent
In het hart van de Côte de Beaune ligt tussen Volnay en Meursault het domein van Paul Garaudet. Het domein van Paul Garaudet wordt al 4 generaties van vader op zoon doorgegeven. Het landgoed bestaat uit 10 hectare waarvan 5,5 hectare in de gemeente Pommard, Volnay, Monthelie & Puligny-montrachet, hier staat uitsluitend Pinot Noir geplant. Het familiebedrijf produceert ongeveer 50.000 flessen waarvan 85% geëxporteerd wordt naarEuropa, de Verenigde staten & Japan. De resterende 15% wordt lokaal verkocht aan restaurants, hotels wijnhandelaren en particulieren.
Terroir
Kleigrond
Lees meer