Omschrijving
De L'Arringatore is een wijn uit de italiaanse streek Umbrië, gemaakt van 60% Sangiovese, 30% Merlot en 10% Ciliegiolo. De wijn is donker en intens robijnrood van kleur en heeft een krachtige neus met tonen van rijp fruit, zoals kersen en pruim. Het is een volle, goed gestructureerde wijn met zachte tannines. De smaak is elegant en verfijnd met aroma's van rijp rood fruit en kruidige tonen van leer, tabak en zoethout. De l'Arringatore is een krachtige en complexe wijn.
Vinificatie
De druiven voor deze wijn zijn begin september met de hand geplukt. De wijn heeft daarna ongeveer 12 maanden gerijpt op Amerikaans eiken en vervolgens nog 6 maanden op de fles.
Serveertemperatuur
Deze wijn een paar uur voor het opdienen karafferen en serveren op 20 °C - 22 °C
Oplegpotentieel
Ten minste 15 jaar
Spijsadvies
Deze wijn is lekker bij geroosterd of gegrild rood vlees, wild, gestoofd vlees, kaas en chocolade.
Over de producent
Als gevolg van de invloeden van zowel de Etruskische en Romeinse volkeren is Umbrië een regio van grote historische betekenis geweest voor Midden-Italië. De wijngaarden van Goretti zijn gelegen in het hart van het geclassificeerde gebied: "DOC Colli Perugini", ook wel bekend onder de naam: "Montefalco DOCG", waar de beroemde Sagrantino di Montefalco wijnen worden geproduceerd. De Goretti kelders worden al gedurende vier generaties overgeleverd van vader op zoon. De kelders zijn familie-eigendom en het wijnhuis produceert wijnen van topkwaliteit. Hun deskundige oenologen, Vittorio Fiore en Barbara Tamburini, zijn betrokken bij elke fase van de productie; van het selecteren van de druiven tot het bottelen.
Terroir
Bindwijze: cordon.
Ligging: Oost-West.
Gemiddelde leeftijd van de stokken: ongeveer 15 jaar.
Plantdichtheid: 4000 planten / ha .
Type grond: Medium textuur, kalk en klei.
Opbrengst: 80 q (56hl.) / ha.
Hoogte van de wijngaard: 300 meter boven de zeespiegel.
Lees meer