Omschrijving
Deze Monthélie is een fijn geparfumeerde wijn, rijk aan aroma's van diverse fruitsoorten. Een soepele en delicate wijn.
Vinificatie
Domein Paul Garaudet heeft een duurzame manier van druiven telen, zonder gebruik te maken van chemicaliën. Tijdens het oogsten worden alleen de rijpe, smaakvolle druiven geplukt. Het oogsten gebeurt 100% met de hand, vervolgens worden ze volgens de echte Bourgondische traditie gevinifieerd. Het rijpen van zowel witte als rode wijn gebeurt tussen de 12 en 18 maanden op vaten van Frans eiken. Door het natuurlijke proces zonder toevoegingen krijgen de wijnen een eigen, uitgesproken karakter.
Serveertemperatuur
14-16°C
Oplegpotentieel
5-15 jaar
Spijsadvies
Lekker bij een groene salade, hartige taarten of gevogelte.
Over de producent
In het hart van de Côte de Beaune ligt tussen Volnay en Meursault het domein van Paul Garaudet. Het domein van Paul Garaudet wordt al 4 generaties van vader op zoon doorgegeven. Het landgoed bestaat uit 10 hectare waarvan 5,5 hectare in de gemeente Pommard, Volnay, Monthelie & Puligny-montrachet. Het familiebedrijf produceert ongeveer 50.000 flessen waarvan 85% geëxporteerd wordt naar Europa, de Verenigde Staten en Japan. De resterende 15% wordt lokaal verkocht aan restaurants, hotels, wijnhandelaren en particulieren.
Terroir
Monthelie is het kleinste dorp van de Côte de Beaune, het ligt nabij Volnay, Meursault en Auxey-Duresses. Het karakter van de Monthelie wijnen lijkt op de Pommard en Volnay wijnen. Ze hebben de finesse van Volnay en de body van een Pommard. Geografisch gezien is Monthelie een interessant dorp, aangezien het op de top van een klif is gebouwd met daarom een bijna ideale positie ten opzichte van de zon. Monthélie is geschikt voor het verbouwen van zowel witte als blauwe druiven.
Lees meer