Omschrijving
Een prachtig robijnrode wijn met een intens en elegant bouquet van rijpe kers, bosbessen en hinten van eikenhout door de rijping. De wijn voelt stevig aan in de mond maar is door de zachte tannines en een mooie zuurgraad goed in balans. Deze Ripasso heeft duidelijke aroma's van vlezig fruit en een heerlijke lange afdronk
Vinificatie
Deze Valpolicella Classico Superiore Ripasso is het bijzondere resultaat van een perfecte samensmelting van de geoogste druiven. De druiven hebben na hun eerste gisting vervolgens nog een tweede gisting (ripasso) van twaalf dagen gehad. Door deze unieke en traditionele manier van vinifieren ontstaat een mooie stevige en complexe wijn, een topproduct uit de regio.
Serveertemperatuur
16-18 °C. Om de smaken en aroma’s optimaal tot hun recht te laten komen, adviseren wij de fles een paar uur voor serveren te openen
Oplegpotentieel
5-10 jaar
Spijsadvies
Heerlijk bij geroosterd en gegrilld vlees of met kruidige kazen
Over de producent
Wijnhuis Fabiano is al bijna 100 actief als wijnmaker in de regio Venetie. Alle processen gebeuren in het beheer van Fabiano zelf; het groeien van de druiven, produceren van de wijn en het verkopen van de flessen. De broers Alessandro en Michele Fabiano zijn de vierde generatie die onder het toeziend oog van hun vader Nicola de leiding hebben over het wijnhuis.
Terroir
Rode grond met voornamelijk kalksteen
Lees meer