Omschrijving
Deze robijnrode Negroamaro heeft een mooi bouquet van wilde bessen. De wijn heeft duidelijke smaken van vanille en een lange zachte, fluwelen afdronk.
Vinificatie
De druiven worden voor deze wijn eind september geoogst. Hierna worden de druiven ontsteeld en zacht geperst. Na de maceratie wordt de wijn gefermenteerd bij een constante temperatuur van 24-28 graden. Hierna gaat de wijn voor minimaal 6 maanden in barriques voor verdere verfijning.
Serveertemperatuur
18-20 °C
Oplegpotentieel
Jong gedronken op z’n best, maar de wijn is nog enkele jaren houdbaar.
Spijsadvies
Een goede begeleider van rood vlees en gekruide kazen.
Over de producent
Omstreeks 1880 kreeg Sergio De Feudis een dochter die trouwde met Fransesco Fabiano, de grondlegger van de Fabiano wijnen. Samen verlieten zij Puglia om zich een stuk noordelijker te vestigen, in de regio Venetie. Na meer dan 100 jaar besloot Fabiano terug te gaan naar waar het allemaal begonnen was; de regio Puglia. Hiervoor werd een nieuwe serie wijnen geïntroduceerd genaamd “De Feudis”. De Feudis wijnen komen voort uit de samenwerking tussen Fabiano en Varvaglione, een gewaardeerde vriend en gerenommeerde wijnboer uit Puglia.
Lees meer