Omschrijving
Robijnrode Sagrantino met prachtige tinten van de granaatappel. In de aromatische neus krachtige aroma’s van zwarte bessen, koffie, tabak en grafiet. Een complexe en bijzonder smaakvolle wijn. Warm, krachtig, gekruid, met uitgebalanceerde en fluweel-gladde tannines. "Il Domenico" verwijst naar de grondlegger van de Azienda. Domenico Adanti startte in de jaren 60 van de vorige eeuw deze Cantina.
Vinificatie
De druiven voor deze wijn worden met de hand geplukt waarna ze geperst en ontsteeld worden. Hierna volgt een opslagperiode in roestvrijstalen tanks worden opgeslagen voor fermentatie op een gecontroleerde tempratuur van 28 graden. De maceratie duurt 30 dagen. De wijn rijpt vervolgens 30 maanden in eikenhoutenvaten en daarna nog ten minste 12 maanden in de fles.
Serveertemperatuur
16-18°C
Oplegpotentieel
Tenminste 15 jaar
Spijsadvies
Lekker bij sterke oude kazen, delicate vleeswaren, gegrild vlees en wild.
Over de producent
Adanti is een van de oudste wijnmakers in de regio Montefalco in Umbrië. Adanti staat bekend om zijn Sagrantino en Montefalco Rosso wijnen, wijnen van zeer hoge kwaliteit. Adanti bezit 40 hectare land waarvan 30 hectare gebruikt voor de productie van wijn en 10 hectare voor olijfolie.De huidige bestuurders Pietro, Daniela en Donatella Adanti streven tot op de dag van vandaag naar het produceren van wijnen en olijfolie van topkwaliteit. Ze produceren hun producten met uiterste zorg en met respect voor de omgeving.
Terroir
Klei en kalkhoudende grond.
Lees meer