Omschrijving
In de geur tonen van noten en geconfijt fruit. In smaak facetten van rozijnen, zwart fruit en honing. De intense rijpe en zachte smaak, de tannines en zoetheid maken samen een harmonieus geheel van deze port.
Serveertemperatuur
12-14 °C
Oplegpotentieel
Deze Vintage 2011 is gebotteld in 2013. Een vintage wordt gemiddeld 3* per decennium geproduceerd, alleen wanneer de oogst uitzonderlijk goed is. Oplegpotentieel is vrijwel eindeloos, maar als regel geldt wel ongeveer:
port tot 7 jaar oud, zo'n 10 - 12 uur van tevoren decanteren;
port van 8-15 jaar, 8 - 10 uur van tevoren;
port van 16-25 jaar, 6 - 8 uur van tevoren;
port van 26-35 jaar, 4 - 6 uur van tevoren;
port van 36-45 jaar, 3 - 5 uur van tevoren;
port van 46-60 jaar, 2 - 3 uur van tevoren;
en port van 60 jaar of meer 1 - 3 uur van tevoren decanteren!
Spijsadvies
Deze vintage port combineert mooi met pittige kazen, noten en gedroogd fruit.
Over de producent
Het Porthuis Casa da Silva is opgericht in het midden van de 19 eeuw als Corrêa Ribeiro e Filhos, en is nog steeds in familiehanden van een van Clemente da Silva die in 1933 de nieuwe eigenaar werd en de naam in 1957 veranderde in Casa da Silva Dalva, DALVA is een samentrekking van Da Silva en is de merknaam waaronder het huis nu op 5 continenten internationaal bekend is om de zeer goede prijs-kwaliteit verhouding van de wijnen.
Terroir
De Douro vallei is gelegen aan de bovenloop van de rivier de Douro in het noordoosten van Portugal. De wijngaarden zijn gelegen in het beste gedeelte van de Douro-vallei en hebben allemaal de A-status. De steile zuid-west hellingen waarop de terras-wijngaarden zijn gelegen profiteren maximaal van het grote aantal zonuren. Slechts 26.000 hectare wijngaarden in de Douro vallei mogen ports produceren. Ze zijn terrasvormig aangelegd op de flanken van de vallei. Vaak worden de wijngaarden omringd door muurtjes. De muurtjes beslaan in totaal een lengte van 5000 kilometer, dat was voor de UNESCO een reden om de wijnstreek in 2001 tot werelderfgoed te bestempelen