Omschrijving
Een rijke, krachtige port met veel gedroogd fruit en een volle smaak. De port is zacht oranje van kleur met groene tinten. Het boeket is zeer complex en heeft een rijke combinatie tussen gedroogd fruit, kruiden en subtiele hout nuances. Elegant, goed gestructueerd met een intens lange en aangename afdronk.
Vinificatie
Deze Barros 20 years old wordt gemaakt als een klassieke port, waarna een blend wordt gemaakt van verschillende gerijpte ports met een gemiddelde leeftijd van 20 jaar. Dat zorgt voor een port met een prachtig gerijpt karakter, waarbij ook het fruit behouden blijft.
Serveertemperatuur
16-18 °C
Oplegpotentieel
Circa 5 jaar
Spijsadvies
Heerlijk bij sterke kazen en paté. Combineert ook erg goed met gerechten met gedroogde vruchten.
Over de producent
Porto Barros is bekend geworden door zich als prestigemerk te onderscheiden op het gebied van traditionele en kwalitatieve Portwijnen. Porto Barros is een familiebedrijf en opgericht in 1913 door Manuel de Almeida. Porto Barros maakt tegenwoordig onderdeel uit van Sogvenius Fine Wines, een gerenommeerd bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in kwalitatieve Portwijnen en DOC Douro wijnen. Ook voert Sogvenius bekende merken als Kopke, Burmeister en Calem Porto.
Terroir
De Douro vallei is gelegen aan de bovenloop van de rivier de Douro in het noordoosten van Portugal. De streek is ingedeeld in verschillende wijngaarden, die Quinta's heten. Elke Quinta heeft zijn eigen naam. Slechts 26.000 hectare wijngaarden in de Douro vallei mogen ports produceren. Ze zijn terrasvormig aangelegd op de flanken van de vallei. Vaak worden de wijngaarden omringd door muurtjes. De muurtjes beslaan in totaal een lengte van 5000 kilometer, dat was voor de UNESCO een reden om de wijnstreek in 2001 tot werelderfgoed te bestempelen.
Lees meer