Omschrijving
Zo kan Lambrusco ook zijn !
Intens robijnrode kleur met een neus van vers fruit als braam, aardbei en bosbessen.
Een smaakvolle lichte frisse en fruitige wijn met delicate hinten van bramen en bessen en een licht zoetje, zeer toegankelijk doch karaktervol en maar 9% alcohol
Vinificatie
Lange temperatuur gecontroleerde gisting met daarna de Charmat methode.
Serveertemperatuur
14-18 °C
Oplegpotentieel
Jong drinkbaar en kan 2 jaar onder ideale omstandigheden bewaard worden.
Spijsadvies
Hapjes, vlees snacks, soepen en droog, vlees, worst, gebraden vlees, worsten (worst, salami, ...), Ideale begeleider bij de BBQ zowel bij het vlees als de salades.
Terroir
Vinicola Negri is in 1953 opgericht in San Giorgio di Mantova door Mr. Nereo Negri.
Op dit moment, houdt zijn zoon Roberto zich bezig met het management.
Vinicola Negri kan worden beschouwd als een van de eerste particuliere wijnboerderijen in de provincie Mantua.
"Roberto Negri" -Lambrusco weerspiegelt het gebied en de traditie benadrukt de kwaliteit, omdat de druiven betrokken worden van de mooiste wijngaarden in de beste Lambrusco wijngebied van de provincie Mantua, dat Sabbioneta, heet waar een vruchtbare bodem begrensd wordt door de rivier Oglio en Po.
Lees meer