Omschrijving
Strogele kleur met in de neus hinten van vers wit rijp fruit. Een heerlijk goed gestructureerde frisse wijn vol fruit en een persistente afdronk.Bovendien een prachtig cadeau-idee!
Vinificatie
Volgens de Charmat methode.
Serveertemperatuur
Deze wijn serveren op circa 8-10 graden.
Oplegpotentieel
Jong drinken maar ook nog 2-3 jaar houdbaar
Spijsadvies
Een heerlijk glas om van te genieten als aperitief of gewoon tijdens een heerlijke maaltijd. Goed te combineren met gevogelte (kip) en lichte salades.
Over de producent
Sinds 1923 wordt op het land van de Giarola familie wijn verbouwd. In 1968 begon Umberto Giarola met de vinificatie van de druiven. De filosofie van het bedrijf komt naar voren in haar slogan: "Respect voor het milieu en liefde voor de natuur".
Terroir
Als gevolg van de ijstijd bestaat de grond van de wijngaarden uit zeer fijne klei, ideaal voor de productie van deze wijnen. Het milde en gematigde klimaat en de strategische positie in het binnenland rond het Gardameer zijn daarnaast van positieve invloed op de ontwikkeling van de druiven. De zon en de zachte bries van het meer creëren zo het juiste klimaat.
Lees meer