Mijn winkelmandje

0 Flessen Leeg

Bekijk winkelmandje Afrekenen
U heeft geen producten in uw winkelmandje
  •  

    Voor 12u besteld, morgen in huis (alleen op werkdagen)

  •  

    Gratis verzending v.a. € 75,-, anders € 5,95

  •  

    Veilig betalen

  •  

    Per fles bestellen

Prijs per fles
Filter opties

Mousserend

Exclusieve wijnen voor uw unieke wijnervaring
Mousserend
Toon
Sorteer
Resultaten 0 - 4 van 4

Mousserend

Mousserende wijn, ook wel bubbeltjeswijn genoemd is een wijn met koolzuurgas. De meeste mousserende wijn is wit, maar er bestaan ook mousserende rosé en rode wijnen. De smaak kan variëren van droog tot zoet.

Twee factoren zijn belangrijk bij de productie van mousserende wijnen:

  • De kwaliteit van de basiswijn

  • Het verkrijgen van de bubbels

De kwaliteit van de basiswijn hangt net als wij gewone wijn af van de kwaliteit van de druiven en de vinificatietechnieken van de producent.

Het verkijgen van de bubbels kan op drie manieren gebeuren:

  • Méthode traditionelle : deze complexe, tijdrovende klassieke methode levert een fijne zachte bubbel die lang in de wijn blijft na het uitschenken. De wijn rijpt bij deze methode op fles wat een wijn met fijne bubbels en veel karakter oplevert Om een mousserende wijn champagne te mogen noemen moet de wijn volgens de méthode traditionelle gemaakt zijn en uit het Franse gebied de champagne komen.

  • Transfer methode : deze methode lijkt veel op de méthode traditionnelle, maar de wijn rijpt niet alleen op fles, maar wordt nog gefilterd in grote tanks. Dti maakt het proces minder complex en goedkoper, maar levert wel een wijn van iets mindere kwaliteit dan wanneer de vinifactie volgens de méthode traditionnelle plaats vindt.

  • Méthode Charmat : bij deze methode vindt een deel van de gisting plaats in een speciaal ontworpen tank onder druk. Hierdoor kan de wijn al drie maanden na de oogst gebotteld worden. De karaktereigenschappen van deze mousserende wijn liggen, ondanks dat de wijn wel koolzuur bevat, dichterbij een stille wijn. Omdat de wijn geen gisting op fles ondergaat, mist hij de karakterstieke smaken die dit proces anders zou opleveren

Mousserende wijnen worden overal ter wereld gemaakt, in veel verschillende varianten en onder verschillende namen, elke soort kent zijn eigen productiemethoden en karaktereigenschappen:

Mousserende wijn is een feestelijke drankje. Heerlijk als aperitief, bij de borrel of als begeleider bij een brunch of dessert.