Omschrijving
Een zoete donkerrode likeur met een heerlijke intense zwarte bessensmaak.
Vinificatie
Crème de cassis wordt gemaakt door zwarte bessen te kneuzen, ze in alcohol te drenken en vervolgens met suiker te zoeten. Crème de cassis is een specialiteit uit de Bourgondië. Een Creme de Cassis moet zijn samengesteld uit ten minste 15% alcohol, suiker 400g en 200g fruit.
Serveertemperatuur
8-10 °C
Oplegpotentieel
Lang houdbaar
Spijsadvies
Lekker in diverse cocktails.
Over de producent
Het domaine van Lamblin&Fils is gelegen in Malign. Lamblin is een van de oudste wijnproducenten van de Chablis regio. De familie is al sinds 1690 actief in de wijnbouw en exporteert sinds de jaren 50 actief hun wijnen naar 40 landen. De bourgondische wijngaarden zijn ongeveer 370 km lang – van Beaujolais naar Chablis en zijn ongeveer 180 km ten zuid-oosten van Parijs gelegen.
Terroir
Klei en kalksteen.
Lees meer